2015. április 5., vasárnap

II. Táltos Futás Pogány



      II. TÁLTOS FUTÁS POGÁNY    
VERSENYKIÍRÁS     

Időpont: 2015. április 11. (szombat)
Helyszín: Pogány                GPS koordináták: 45.984381, 18.263366
Rendező: Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület
Elérhetőség: pecsitestkultura.hu
Főszervező: Lipcsik Zoltán elnök
A verseny résztvevői: mindazok, akik a versenykiírás tartalmát és feltételeit elfogadják
Táv: kb. 7 km
Kategóriák: egyéni, 4 fős csapatok (min. 1 nő versenyző),

Rajt: 11 óra
A résztvevők egyéni indítással (az indulók számának függvényében 15, 20, 30, 60 másodperc különbséggel) indulnak az előre meghatározott útvonalon. Elsőként a versenyezni vágyó egyéni és csapatok résztvevői indulnak, őket követik a távot "csak" teljesíteni kívánók.
Szintidő: 2 óra. A szintidő után beérkezett versenyzők(et) nem értékeljük.
Eredményhirdetés:
kb. 14.00 óra
Értékelés: nők és férfiak külön-külön 18 év alatti, 18-35 év, 36-45 év, és 45 év fölötti kategóriákban. A 4 fős csapatnál: a csapattagok helyezési számainak összege (az alacsonyabb helyezési szám dönt) adja a csapat eredményét. A csapattagokat az egyéni versenyben is értékeljük a nemüknek és koruknak megfelelő kategóriában.
Egyéni helyezések eldöntése: A versenyben részt vevők között a jobb időeredmény dönt.
Díjazás: A versenyben részt vevők közül az egyes kategóriák 1-3 helyezettjeinek díja (kategóriánként)
-          I. hely kupa, aranyérem, oklevél
-          II. hely ezüstérem, oklevél
-          III. hely bronzérem, oklevél


Nevezés:
-          online a pecsitestkultura.hu oldalon 2015. január 28. - április 8. között.
Online nevezés menete: az egyesület honlapján kattints az „Aktuális” menüpontra. A Táltos Futást bemutató szövegben megtalálod a „Nevezési lap” linket. Válaszd ki a kategóriádnak (egyéni, csapat) megfelelő nevezési lapot, majd töltsd ki. A kitöltött nevezési lapot kell elküldeni a lipizo69@pecsitestkultura.hu e-mail címre.

-          A verseny helyszínén felállított versenyközpontban  2015. április 11-én 7.30-tól - 10.30-ig.
Fizetési lehetőségek:
-          Átutalással befizetni a nevezési díjat a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület bankszámlájára 2015. április 8-ig. (közlemény rovatba egyéni versenyző neve, születési ideje, – csapat neve, csapatvezető neve feltüntetésével).
(BUDAPEST BANK ZRT. 10102440-06183800-01003000)
-          Postai úton a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület levelezési címére küldéssel  (7632 Pécs, Esztergályos János u. 10. fsz/3. ) 2015. április 8-i beérkezési határidőig van lehetőség (egyéni versenyző neve, születési ideje – csapat neve, csapatvezető neve feltüntetésével).
-          A verseny helyszínén felállított versenyközpontban  2015. április 11-én 7.30-tól - 10.30-ig.
A nevezést és a nevezési díj beérkezését együtt igazoljuk vissza úgy, hogy azok beérkezésétől számított három munkanapon belül a rajtlistán pirossal tüntetjük fel a beérkezett nevezéseket, és zölddel a beérkezett befizetéseket. A nevezési díj befizetéséről minden esetben számlát kaptok. Amennyiben a számlázási név és cím eltér a jelentkezési lapon megadottól, úgy  kérjük, szíveskedjetek a nevezési űrlap erre kijelölt részén a számlázási adatokat feltüntetni.
Nevezési díj:

IDŐPONTOK
EGYÉNI
CSAPAT
2015.01.20-04.08
2.000 Ft/fő
2.000 Ft/fő
2015.04.11 (helyszínen)
3.000 Ft/fő
3.000 Ft/fő


A nevezési díj tartalmazza:

-          részvételt a versenyen
-          manuális időmérést
-          frissítést
-          orvosi szolgálatot
-          célba érkezőknek egyedi érmet
-          egyedi emblémázott pólót
-          online képgalériát
-          szalagozott pályát
-          online eredménylistát
-          jó hangulatot
Az induló csomagok összeállítása érdekében kérjük, hogy előnevezésetekkel segítsétek munkánkat! Helyszínen történő nevezés esetén induló csomagot csak a készlet erejéig tudunk biztosítani. Pólók, érmek utánrendelésére nincs lehetőségünk!
Versenyközpont: Pogány, Millenniumi park
Megközelíthető: autóval, kerékpárral Pécsről az 58-as úton az M60-as autópályát elhagyva, kb. 500 méter után balra fordulni (Pogányt jelző tábla). A községbe beérve Pécsi út, Széchenyi út, Kossuth Lajos utca.  A buszfordulónál balra fordulva Rákóczi utca, balra Petőfi utca.
Pécsről a Pécs – Pogányi autóbusszal (menetrend)
Budapest felől az M60-as autópályán érkezve, a lehajtó végén balra fordulva az 58-s útra, kb. 500 méter után balra fordulni (Pogányt jelző tábla). A községbe beérve Pécsi út, Széchenyi út, Kossuth Lajos utca.  A buszfordulónál balra fordulva Rákóczi utca, balra Petőfi utca.
Harkány, Siklós felől autóval, kerékpárral érkezve a pogányi reptér után kb.: 700 méterre jobbra fordulni (Pogányt jelző tábla). A községbe beérve Pécsi út, Széchenyi út, Kossuth Lajos utca.  A buszfordulónál balra fordulva Rákóczi utca, balra Petőfi utca.



Részvételi szabályzat
  • A versenyen minden felkészült futó rajthoz állhat, aki elfogadja a versenykiírásba foglalt feltételeket és betartja a versenyszabályzatot.
  • A versenyen az útvonal sajátosságai, illetve a fokozott balesetveszély miatt kerekesszékes, illetve handbike-os versenyzők nem indulhatnak!!!
  • Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan, tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja
  • A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
  • A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a PTKE előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
  • A PTKE szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
  • A PTKE fenntartja az útvonal-, program változtatás jogát.
  • A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért  kártérítésre nem kötelezhetők. Engedélyezi, hogy szükség esetén sportorvosi vizsgálatnak vessék alá, és elfogadja a verseny orvosainak utasításait.
  • A versenyben résztvevők csomagjainak elhelyezésére a rendezők sátrat biztosítanak.
  • A  csomagmegőrző sátorban elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén a rendezők felelősséget nem vállalnak.
  •  A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből  kizárásra kerülnek.
  • A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
  •  A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos, kizárást von maga után.
  • A futóverseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap, pályázat), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
  • A  verseny az időjárási körülményektől függetlenül megrendezésre kerül.
  • A nevezési díjat visszakövetelni nem lehet.
  • Nevezést lemondani 2015. április 8-ig lehet. Ebben az esetben a befizetett nevezési díjnak már csak felét tudjuk visszafizetni. A későbbiekben már erre sincs lehetőség.
  • A nevezési díjat más versenyre nem lehet átvinni, de másik versenyzőnek át lehet adni!
  • A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.
  • A nevezési lap kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.
  • A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versenyeivel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

Orvosi tudnivalók:
-          Ha a verseny napján a rajt előtt valamilyen panasz merülne fel, az orvosi sátort a versenyközpont terültén találod meg.
-          Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz, a legközelebbi akadály ellenőrének kell szólni vagy a frissítő állomáson kell jelezni hol történt a rosszullét.
-          Regisztrációkor kötelező kitölteni a baleset esetén értesítendő részt. Itt feltüntetheted azt is, ha valamilyen gyógyszer hatása alatt, vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett futsz, hogy rosszullét esetén ezek segítségül szolgáljanak.
-           
                                                                            





TÁLTOS FUTÁS versenyszabályai
1. Az indítás
Az indítás egyéni indítással történik. Elsőként a versenyezni vágyó egyéni és csapatok résztvevői indulnak, őket követik a távot "csak" teljesíteni kívánók.
2. Az akadályok
Az akadályok 2 csoportra vannak elosztva: Kötelező és nem kötelező akadályok
-        Kötelező akadályok:
Teljesítésük kötelező, akárhányszor lehet próbálkozni. Csapatversenyző esetén a csapattagok segíthetik egymást az akadályon való átjutásban. Egyébként más külső segítség nem vehető igénybe.
-        Nem kötelező akadályok:
A versenyzőnek kötelező megpróbálnia egyszer a nem kötelező akadályokat még az előtt, hogy a bűntető burpee-ket elkezdené. Nem lehet a büntető feladatot elkezdeni a próbálkozás előtt! Aki az akadályt nem teljesíti, annak az akadály teljesítési idejével arányosan  burpeet kell csinálni! (A burpee helyes végrehajtásáról lejjebb olvashatsz!) A "büntetés" burpee mennyisége minden esetben fel lesz tüntetve az egyes akadályoknál, jól látható helyen, de a versenybírók is készségesen segíteni fognak, ha bizonytalan vagy.
Az akadályokról a később elérhető térképpel együtt adunk tájékoztatást.
3. Mindenki kizárásra kerül, aki szemetel! Baleset veszélyes! Ezt vegyétek nagyon komolyan!
4. Egyéb szabályok az akadályokkal együtt kerülnek majd felsorolásra.
 5. Bármilyen jellegű csalás azonnali kizárással jár.
A következőket kell csalásnak venni:
 -       Az útvonal figyelmen kívül hagyása és rövidítések.
-        A büntető feladatok végrehajtása során kevesebb burpee-t csinál a versenyző.
-        Bármilyen mechanikus segítség használata az út során, mint például a cölöpökbe, zászlókba kapaszkodás az akadályokon, vagy kúszás közben lábbal elrugaszkodás a cölöpökről.
-        Minden tárgyat, amivel elindult a versenyző, végig magával kell vinni!  A hátizsákot és a különböző jelmezeket sem lehet levenni az akadályoknál!
-        Akadályok kihagyása, akadályok melletti elhaladás.
6. A burpee
 Helyes végrehajtása:
Alapállásban karok magas tartásban; 1. ugrás guggoló támaszba, 2. ugrás mellső fekvőtámasz helyzetbe (lábak, csípő, hát, vállak egy vonalat képeznek), 3. ugrás vissza guggoló támaszba, 4. felugrás, taps a fej felett.



Nincsenek megjegyzések: